Do vody (menší hrnec) vložíme páteř z kuřete, přidáme sůl, pepř, nové koření, česnek, celer, cibuli (vše vcelku) a necháme hodinu vařit. Vývar scedíme do druhého hrnce. Přidáme strouhanou mrkev, pórek a obrané maso z páteře. Necháme vařit 5 minut. Přidáme vlasové nudle a necháme dojít 1 minutu (v případě nadrobno nakrájených brambor vaříme 10 minut).
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce