Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi hodinu marinovat. Mrkve nakrájíme šikmo na kolečka a asi 3 minuty povaříme. Papriky nahrubo pokrájíme. Cibuli rozkrojíme na osminky. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Každou kostku obalíme 1/2 plátku slaniny. Na špízy střídavě napichujeme 3 kostky masa a zeleninu. Výrazně okořeníme. Rozehřejeme olej a špízy na něm za častého obracení a potírání marinádou opékáme asi 10 minut.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu