Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi hodinu marinovat. Mrkve nakrájíme šikmo na kolečka a asi 3 minuty povaříme. Papriky nahrubo pokrájíme. Cibuli rozkrojíme na osminky. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Každou kostku obalíme 1/2 plátku slaniny. Na špízy střídavě napichujeme 3 kostky masa a zeleninu. Výrazně okořeníme. Rozehřejeme olej a špízy na něm za častého obracení a potírání marinádou opékáme asi 10 minut.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies