Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi hodinu marinovat. Mrkve nakrájíme šikmo na kolečka a asi 3 minuty povaříme. Papriky nahrubo pokrájíme. Cibuli rozkrojíme na osminky. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Každou kostku obalíme 1/2 plátku slaniny. Na špízy střídavě napichujeme 3 kostky masa a zeleninu. Výrazně okořeníme. Rozehřejeme olej a špízy na něm za častého obracení a potírání marinádou opékáme asi 10 minut.
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy