Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péci do vyhřáté trouby. Asi po 20 minutách kuře odkryjeme a uvidíme, že se nafouklo. V této chvíli ho přelijeme 4 dl vody a odkryté pečeme dále, za častého přelévání výpekem. Kuře dopečeme a do výpeku dáme rozpustit zarovnanou polévkovou lžíci másla. Během pečení si připravíme zelí.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky