Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péci do vyhřáté trouby. Asi po 20 minutách kuře odkryjeme a uvidíme, že se nafouklo. V této chvíli ho přelijeme 4 dl vody a odkryté pečeme dále, za častého přelévání výpekem. Kuře dopečeme a do výpeku dáme rozpustit zarovnanou polévkovou lžíci másla. Během pečení si připravíme zelí.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem