Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péci do vyhřáté trouby. Asi po 20 minutách kuře odkryjeme a uvidíme, že se nafouklo. V této chvíli ho přelijeme 4 dl vody a odkryté pečeme dále, za častého přelévání výpekem. Kuře dopečeme a do výpeku dáme rozpustit zarovnanou polévkovou lžíci másla. Během pečení si připravíme zelí.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina