Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péci do vyhřáté trouby. Asi po 20 minutách kuře odkryjeme a uvidíme, že se nafouklo. V této chvíli ho přelijeme 4 dl vody a odkryté pečeme dále, za častého přelévání výpekem. Kuře dopečeme a do výpeku dáme rozpustit zarovnanou polévkovou lžíci másla. Během pečení si připravíme zelí.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky