1 250 ml jablečné šťávy, pár kapek vanilkového extraktu a 125 ml kuskusu smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte tak dlouho, aby se všechna tekutina vstřebala. Můžete dosladit medem či javorovým sirupem.
2 Stáhněte z ohně a opatrně vmíchejte 125 ml borůvek. Pak jezte zatepla jako snídani anebo rozetřete do zapékací misky o rozměrech cca 15 × 20 cm, vypláchnuté studenou vodou a neosušené.
3 Nechte 2 hodiny chladit a podávejte jako dezert se zmrzlinou.
Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm vyložte…
více o Tvarohový koláč s borůvkami
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty