1 250 ml jablečné šťávy, pár kapek vanilkového extraktu a 125 ml kuskusu smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte tak dlouho, aby se všechna tekutina vstřebala. Můžete dosladit medem či javorovým sirupem.
2 Stáhněte z ohně a opatrně vmíchejte 125 ml borůvek. Pak jezte zatepla jako snídani anebo rozetřete do zapékací misky o rozměrech cca 15 × 20 cm, vypláchnuté studenou vodou a neosušené.
3 Nechte 2 hodiny chladit a podávejte jako dezert se zmrzlinou.
Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm vyložte…
více o Tvarohový koláč s borůvkami
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami