1 250 ml jablečné šťávy, pár kapek vanilkového extraktu a 125 ml kuskusu smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte tak dlouho, aby se všechna tekutina vstřebala. Můžete dosladit medem či javorovým sirupem.
2 Stáhněte z ohně a opatrně vmíchejte 125 ml borůvek. Pak jezte zatepla jako snídani anebo rozetřete do zapékací misky o rozměrech cca 15 × 20 cm, vypláchnuté studenou vodou a neosušené.
3 Nechte 2 hodiny chladit a podávejte jako dezert se zmrzlinou.
Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm vyložte…
více o Tvarohový koláč s borůvkami
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová