Jablko nastrouháme nahrubo, osladíme vanilkovým cukrem a povaříme společně s kořením (dle chuti; může být i koření na štrůdl). Kuskus necháme nabobnat v horké vodě a poté smícháme s jablkovou směsí (1:1). Dáme do mističky, uhladíme a necháme vychladit. Podáváme s vanilkovou omáčkou, šlehačkou, smetanovým krémem nebo třeba jogurtem. Posypeme plátky mandlí.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky