Na přípravu tohoto jídla potřebujete 2 pánve. V jedné pánvi osmažte asi na 4 lžících oleje květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby pustil vodu a rychleji změkl. Smažte asi 6 minut na prudkém ohni za stálého míchání.
Na druhé pánvi na zbylém oleji rychle osmažte maso nakrájené na plátky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažte prudce asi 2 minuty a dbejte na to, abyste plátky masa co nejdříve oddělili od sebe.
Až maso zbělá, přidejte koření, hrst hrášku a předsmažený květák.
Na závěr směs zakápněte octem, promíchejte a ihned podávejte.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody