Na přípravu tohoto jídla potřebujete 2 pánve. V jedné pánvi osmažte asi na 4 lžících oleje květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby pustil vodu a rychleji změkl. Smažte asi 6 minut na prudkém ohni za stálého míchání.
Na druhé pánvi na zbylém oleji rychle osmažte maso nakrájené na plátky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažte prudce asi 2 minuty a dbejte na to, abyste plátky masa co nejdříve oddělili od sebe.
Až maso zbělá, přidejte koření, hrst hrášku a předsmažený květák.
Na závěr směs zakápněte octem, promíchejte a ihned podávejte.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu