Květák s masem

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžička sůl
    • ocet
    • 0,5
      ks květák větší
    • 1
      hrst mražený hrášek
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 100
      g vepřové maso kýta, ramínko, libový bůček
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 6
      lžíce olej na smažení
  • Na obalení masa
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • voda na rozředění
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

  • Na přípravu tohoto jídla potřebujete 2 pánve. V jedné pánvi osmažte asi na 4 lžících oleje květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby pustil vodu a rychleji změkl. Smažte asi 6 minut na prudkém ohni za stálého míchání.
  • Na druhé pánvi na zbylém oleji rychle osmažte maso nakrájené na plátky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažte prudce asi 2 minuty a dbejte na to, abyste plátky masa co nejdříve oddělili od sebe.
  • Až maso zbělá, přidejte koření, hrst hrášku a předsmažený květák.
  • Na závěr směs zakápněte octem, promíchejte a ihned podávejte.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: