Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé zasuneme, co máme rádi (hranolky tvrdého sýra, salám, slaninu...).
Tvrdý sýr najemno nastrouháme, přidáme nasekané bylinky a vajíčka. Utřeme hustší hmotu, kterou ochutíme česnekem nebo různým kořením. Touto sýrovou hmotou obalíme květák a lehce přitlačíme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů, dokud se sýr nezapeče.
Upečený květák nakrájíme na silnější plátky, podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen tak.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze