Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé zasuneme, co máme rádi (hranolky tvrdého sýra, salám, slaninu...).
Tvrdý sýr najemno nastrouháme, přidáme nasekané bylinky a vajíčka. Utřeme hustší hmotu, kterou ochutíme česnekem nebo různým kořením. Touto sýrovou hmotou obalíme květák a lehce přitlačíme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů, dokud se sýr nezapeče.
Upečený květák nakrájíme na silnější plátky, podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen tak.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka