Květáková hlava II.

2.36

hodnoceno: 11
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • česnek
    • měkký salám
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks květák
    • 200
      g tvrdý sýr
    • bylinky čerstvé

Postup přípravy receptu

  • Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé zasuneme, co máme rádi (hranolky tvrdého sýra, salám, slaninu...).
  • Tvrdý sýr najemno nastrouháme, přidáme nasekané bylinky a vajíčka. Utřeme hustší hmotu, kterou ochutíme česnekem nebo různým kořením. Touto sýrovou hmotou obalíme květák a lehce přitlačíme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů, dokud se sýr nezapeče.
  • Upečený květák nakrájíme na silnější plátky, podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen tak.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba