Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé zasuneme, co máme rádi (hranolky tvrdého sýra, salám, slaninu...).
Tvrdý sýr najemno nastrouháme, přidáme nasekané bylinky a vajíčka. Utřeme hustší hmotu, kterou ochutíme česnekem nebo různým kořením. Touto sýrovou hmotou obalíme květák a lehce přitlačíme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů, dokud se sýr nezapeče.
Upečený květák nakrájíme na silnější plátky, podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen tak.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka