Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé zasuneme, co máme rádi (hranolky tvrdého sýra, salám, slaninu...).
Tvrdý sýr najemno nastrouháme, přidáme nasekané bylinky a vajíčka. Utřeme hustší hmotu, kterou ochutíme česnekem nebo různým kořením. Touto sýrovou hmotou obalíme květák a lehce přitlačíme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů, dokud se sýr nezapeče.
Upečený květák nakrájíme na silnější plátky, podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen tak.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou