Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k najemno nakrájené cibuli. Když je květák poloměkký, tak ho vyjmeme a do vývaru nasypeme zeleninu a trochu zamíchaná syrová vejce.
Květák na hrubo posekáme a přidáme do polévky.
Krátce povaříme, dosolíme a po odstavení přidáme posekanou petrželku (pažitku).
Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem