Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s vývarem na pyré, do kterého přidáme zakysanou smetanu.
Celé růžičky vrátíme do polévky a dochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, případně solí a pepřem. Při podávání je dobré dát na dno talíře strouhaný sýr.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové