Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s vývarem na pyré, do kterého přidáme zakysanou smetanu.
Celé růžičky vrátíme do polévky a dochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, případně solí a pepřem. Při podávání je dobré dát na dno talíře strouhaný sýr.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček