Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s vývarem na pyré, do kterého přidáme zakysanou smetanu.
Celé růžičky vrátíme do polévky a dochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, případně solí a pepřem. Při podávání je dobré dát na dno talíře strouhaný sýr.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage