Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Opravdu jen malinko, aby lehce změkl, ale nerozpadal se. Květák necháme vychladnout.
Vychladlý květák spolu s uzeninou nastrouháme na hrubém struhadle. Salám můžeme nakrájet nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V případě, že jsme vegetariáni, vynecháme salám. Do květáku vmícháme žloutky, mouku, mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Směs lehce promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do hmoty.
Květákovou hmotu nabíráme lžící a smažíme v rozpáleném oleji.
Květákové placičky s uzeninou podáváme s brambory, různými omáčkami a zeleninovým salátem.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák