Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Opravdu jen malinko, aby lehce změkl, ale nerozpadal se. Květák necháme vychladnout.
Vychladlý květák spolu s uzeninou nastrouháme na hrubém struhadle. Salám můžeme nakrájet nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V případě, že jsme vegetariáni, vynecháme salám. Do květáku vmícháme žloutky, mouku, mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Směs lehce promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do hmoty.
Květákovou hmotu nabíráme lžící a smažíme v rozpáleném oleji.
Květákové placičky s uzeninou podáváme s brambory, různými omáčkami a zeleninovým salátem.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.