Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Opravdu jen malinko, aby lehce změkl, ale nerozpadal se. Květák necháme vychladnout.
Vychladlý květák spolu s uzeninou nastrouháme na hrubém struhadle. Salám můžeme nakrájet nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V případě, že jsme vegetariáni, vynecháme salám. Do květáku vmícháme žloutky, mouku, mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Směs lehce promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do hmoty.
Květákovou hmotu nabíráme lžící a smažíme v rozpáleném oleji.
Květákové placičky s uzeninou podáváme s brambory, různými omáčkami a zeleninovým salátem.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky