Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky, trochu soli a pepře. Vznikne sypká směs, kterou spojíme ušlehaným sněhem ze 4 bílků se špetkou soli. Lžící děláme placičky na rozpálený olej, smažíme po obou stranách.
Můžeme vylepšit přidáním menšího množství jemně pokrájené uzeniny. Placičky ze syrového květáku mají mnohem výraznější chuť než z květáku předvařeného.
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě