Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky, trochu soli a pepře. Vznikne sypká směs, kterou spojíme ušlehaným sněhem ze 4 bílků se špetkou soli. Lžící děláme placičky na rozpálený olej, smažíme po obou stranách.
Můžeme vylepšit přidáním menšího množství jemně pokrájené uzeniny. Placičky ze syrového květáku mají mnohem výraznější chuť než z květáku předvařeného.
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem