Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky, trochu soli a pepře. Vznikne sypká směs, kterou spojíme ušlehaným sněhem ze 4 bílků se špetkou soli. Lžící děláme placičky na rozpálený olej, smažíme po obou stranách.
Můžeme vylepšit přidáním menšího množství jemně pokrájené uzeniny. Placičky ze syrového květáku mají mnohem výraznější chuť než z květáku předvařeného.
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové