Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky. Vychladlý květák nasekáme nadrobno, přidáme žampiony, vejce, mouku, sůl a zamícháme. Nejlépe prohněteme rukou. Podle potřeby dosypeme strouhanku a můžeme přidat mletý pepř nebo jiné koření, které máme rádi.
Na pánvi rozpálíme olej, vytvoříme placičky a dozlatova usmažíme. Podáváme s bramborem, kaší nebo salátem.
Očistíme si jeden větší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem