Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky. Vychladlý květák nasekáme nadrobno, přidáme žampiony, vejce, mouku, sůl a zamícháme. Nejlépe prohněteme rukou. Podle potřeby dosypeme strouhanku a můžeme přidat mletý pepř nebo jiné koření, které máme rádi.
Na pánvi rozpálíme olej, vytvoříme placičky a dozlatova usmažíme. Podáváme s bramborem, kaší nebo salátem.
Očistíme si jeden větší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou