Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky. Vychladlý květák nasekáme nadrobno, přidáme žampiony, vejce, mouku, sůl a zamícháme. Nejlépe prohněteme rukou. Podle potřeby dosypeme strouhanku a můžeme přidat mletý pepř nebo jiné koření, které máme rádi.
Na pánvi rozpálíme olej, vytvoříme placičky a dozlatova usmažíme. Podáváme s bramborem, kaší nebo salátem.
Očistíme si jeden větší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou