V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmazánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme.
Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmazánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami