V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmazánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme.
Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmazánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem