V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmazánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme.
Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmazánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem