Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem