Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky