Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka