Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj položíme jako prst silný váleček másla, protažený v bylinkovém koření a jemně nasekaný žampión. Řízky zavineme, spíchneme párátkem a uložíme do chladničky, aby máslo ztuhlo.
Před smažením maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme ve větším množstvím oleje dozlatova. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo hranolky a hlávkový salát.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši