Kynutá buchta

2.38

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 90
      g hrubá mouka
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 385
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí
    • 50
      g hera
    • 40
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek. Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.
  • Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.
  • Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
  • Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme