Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek. Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.
Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.
Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu