Kynutá buchta s tvarohem

3.19

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Buchta
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 3
      kostka hera rozehřátá
  • Kvásek
    • 1
      l mléko vlažné
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • 2
      kostka měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  • Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.
  • Připravíme náplň. Tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: