Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.
Připravíme náplň. Tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků