Z trochy mléka (cca čtvrt hrnku), lžičky cukru a kostičky droždí zaděláme kvásek. Ten necháme 15–30 minut kvasit na teplém místě.
Hrubou mouku (cca půl kg) smícháme se špetkou soli, přidáme vykvasený kvásek, vejce, promícháme a necháme hodinu kvasit (dle potřeby můžeme přidat mouku).
Vaříme v osolené horké vodě pod pokličkou 6 minut, pak knedlík otočíme a znovu vaříme 6 minut.
Po uvaření knedlík propícháme špejlí, aby z něj vyšla pára.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou