Z trochy mléka (cca čtvrt hrnku), lžičky cukru a kostičky droždí zaděláme kvásek. Ten necháme 15–30 minut kvasit na teplém místě.
Hrubou mouku (cca půl kg) smícháme se špetkou soli, přidáme vykvasený kvásek, vejce, promícháme a necháme hodinu kvasit (dle potřeby můžeme přidat mouku).
Vaříme v osolené horké vodě pod pokličkou 6 minut, pak knedlík otočíme a znovu vaříme 6 minut.
Po uvaření knedlík propícháme špejlí, aby z něj vyšla pára.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky