Z trochy mléka (cca čtvrt hrnku), lžičky cukru a kostičky droždí zaděláme kvásek. Ten necháme 15–30 minut kvasit na teplém místě.
Hrubou mouku (cca půl kg) smícháme se špetkou soli, přidáme vykvasený kvásek, vejce, promícháme a necháme hodinu kvasit (dle potřeby můžeme přidat mouku).
Vaříme v osolené horké vodě pod pokličkou 6 minut, pak knedlík otočíme a znovu vaříme 6 minut.
Po uvaření knedlík propícháme špejlí, aby z něj vyšla pára.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné