Z trochy mléka (cca čtvrt hrnku), lžičky cukru a kostičky droždí zaděláme kvásek. Ten necháme 15–30 minut kvasit na teplém místě.
Hrubou mouku (cca půl kg) smícháme se špetkou soli, přidáme vykvasený kvásek, vejce, promícháme a necháme hodinu kvasit (dle potřeby můžeme přidat mouku).
Vaříme v osolené horké vodě pod pokličkou 6 minut, pak knedlík otočíme a znovu vaříme 6 minut.
Po uvaření knedlík propícháme špejlí, aby z něj vyšla pára.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky