Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme na hladký knedlík. Knedlíky dáme na pomoučený vál, přikryjeme a necháme 1/4 hodiny kynout. Naplníme povidly.
Vaříme je nejprve přikryté poklicí 5 minut, obrátíme a odkryté dovaříme podle velikosti 3–5 minut. Uvařené knedlíky ihned po uvaření vyndáme z vody a třikrát propíchneme vidličkou.
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou