Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme na hladký knedlík. Knedlíky dáme na pomoučený vál, přikryjeme a necháme 1/4 hodiny kynout. Naplníme povidly.
Vaříme je nejprve přikryté poklicí 5 minut, obrátíme a odkryté dovaříme podle velikosti 3–5 minut. Uvařené knedlíky ihned po uvaření vyndáme z vody a třikrát propíchneme vidličkou.
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou